Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ταλιατέλες σπανάκι με προσούτο, ντοματάκι και μπλε τυρί


Ταλιατέλες σπανάκι με προσούτο, ντοματάκι και μπλε τυρίΥλικά για 4 άτομα


• 1 κιλό ταλιατέλες σπανάκι
• 130 γρ. ντοματάκια cherry
• 120 γρ. προσούτο
• 200 γρ. μπλε τυρί
• 400 γρ. κρέμα γάλακτος
• 50 γρ. βούτυρο
• ελαιόλαδο
• μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε νερό, για 7 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε με ελαιόλαδο.
2. Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σοτάρουμε το προσούτο, το οποίο έχουμε κόψει σε ροδέλες.
3. Προσθέτουμε και τα ντοματάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τελευταίες προσθέτουμε τις βρασμένες ταλιατέλες.
4. Για τη σάλτσα, δίνουμε μία βράση στην κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το μπλε τυρί τριμμένο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ρευστή μορφή.
5. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με τη σάλτσα μπλε τυριού και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου