Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΑΚ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ ΦΑΓΗΤΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΠΛΑΚΑ ΒΙΤΑΜ
300ΓΡΜ ΚΑΡΥΔΙ ΤΡΙΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 1/2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΜΕΛΙ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΙΤΑΜ. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ,ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΗΝ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ, ΛΕΙΑ ΖΥΜΗ. ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ.ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥ ΚΑΛΑ.ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ Σ'ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου