Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ρολάκια κοτόπουλο με μανούρι σάλτσα μαστίχας Χίου και αγριόρυζο




Υλικά για 1 άτομο
• 1 φιλέτο κοτόπουλο
• 80 γρ. μανούρι
• 100 γρ. αγριόρυζο
• αλάτι
• πιπέρι
Για τη σάλτσα
• 10 γρ. ζάχαρη
• 50 ml. μαυροδάφνη
• 60 γρ. κρέμα γάλακτος
• 10 γρ. μαστίχα Χίου
• χυμό από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
1. Πλένουμε το φιλέτο, το ανοίγουμε ομοιόμορφα και αλατοπιπερώνουμε.
2. Γεμίζουμε με το μανούρι και το τυλίγουμε σε ρολό. Κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.
3. Ψήνουμε στη σχάρα, για 20 λεπτά, από κάθε πλευρά.
4. Στο μεταξύ, βράζουμε νερό, ζωμό κότας, λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι.
5. Ρίχνουμε το αγριόρυζο, όταν αρχίζει να κοχλάζει και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
6. Για τη σάλτσα, ροδίζουμε σε σκεύος τη ζάχαρη με το χυμό λεμονιού. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τη μαστίχα Χίου, σπασ-μένη, και αφήνουμε για δύο λεπτά, μέχρι να δέσει.
7. Για να σερβίρουμε, κόβουμε το κοτόπουλο σε ρολάκια, περιχύνουμε τη σάλτσα μαστίχας και συνοδεύουμε με το αγριόρυζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου