Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 KG ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΙΔΙ
ΑΛΑΤΙ
ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 KG ΜΟΣΧΑΡΙ(ΣΠΑΛΑ,ΕΛΙΑ, ΝΟΥΑ)
2 ΑΥΓΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΡΧΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ Σ'ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΩΛ ΚΑΙ ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΖΥΜΗ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΙΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
Σ'ΕΝΑ ΠΑΓΚΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΙΣΑ ΜΕΡΗ. ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 12 ΙΣΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ. Μ'ΕΝΑ ΠΛΑΣΤΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘ'ΕΝΑ ΜΠΑΛΑΚΙ Σ'ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΛΟΙΦΟΝΤΑΣ  ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΜΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΖΥΜΗ.
ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΖΥΜΗ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ Σ'ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ Ζ'ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΣ  ΡΑΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ. ΡΑΖΝΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΣΠΟΡΕΛΑΔΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180-200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΕΙ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΗ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΑΖΙΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου