Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ

 (ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ)

1 KG ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTO BELLO
1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΜΥΔΙ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΡΟΤΟ
1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΑΤΑ
50 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
100 ΜL ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
80 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
200ΓΡΜ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΜΑΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΒΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΞΤΡΑ ΝΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΒΡΑΣΟΥΝ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΡΕΜΩΔΗ ΥΦΗ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Σ'ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΛΙΝΟ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ, ΤΟ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου