Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Μπιφτεκάκια με μοτσαρέλα, ντομάτα και πέστο βασιλικού


  

Υλικά για 4 άτομα
• 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
• 300 γρ. χοιρινός κιμάς
• 1/3 ματσάκι μαϊντανό
• 1 κουτ. γλ. αλάτι
• 1 πρέζα πιπέρι μαύρο
• 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
• 1 πρέζα κύμινο
• 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
• 150 γρ. τριμμένη φρυγανιά
• 220 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
• ελαιόλαδο
• 150 γρ. μοτσαρέλα
• 2 ντομάτες
• 200 γρ. πέστο βασιλικού

Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε τον κιμά με όλα τα υλικά, τα μπαχαρικά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την τριμμένη φρυγανιά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το μπέικιν πάουντερ. Τέλος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
2. Ζυμώνουμε σε μικρά μπιφτεκάκια. Ψήνουμε στη σχάρα για 15 λεπτά ή στο φούρνο, στους 180οC, για 20 λεπτά.
3. Βγάζουμε από το φούρνο και προσθέτουμε από πάνω φέτες ντομάτας και την μοτσαρέλα. Τοποθετούμε στη σαλαμάνδρα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
4. Αφαιρούμε από τη σαλαμάνδρα και προσθέτουμε λίγο πέστο βασιλικού.
5. Σερβίρουμε με μια ψητή πατάτα και μέσα σε αυτή σάλτσα γιαουρτιού, ντοματίνια και φύλλα δυόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου