Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΦΡΙΤΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΕΕΡΚΥΡΑΣ

(ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
1 KG ΜΟΣΧΑΡΙ
3/4 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΞΙΔΙ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ:
500 ΓΡΜ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
80ΓΡΜ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ.
ΟΤΑΝ ΘΩΡΑΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΞΙΔΙ ΚΑΙ ΞΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ, ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ,ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΗ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ. Σ'ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΓΟΥΡΙ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΝΑ ΣΥΝΟΔΥΣΕΙ ΤΟ ΣΟΦΡΙΤΟ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου