Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
100 ΓΡΜ ΒΟΥΤΥΡΟ
120 ΓΡΜ  ΑΛΕΥΡΙ
1LT ΓΑΛΑ
50 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΑΥΓΟ
ΑΛΑΤΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
100 ΓΡΜ ΚΑΣΕΡΙ ΣΟΧΟΥ ΤΡΙΜΕΝΟ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΑΚΑ
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
4 ΜΕΤΡΙΕΣΠΑΤΑΤΕΣ 
5 ΤΕΜΑΧΙΑ ΠΟΡΤΟ ΜΠΕΛΟ ΜΑΝΙΤΑΤΑΡΙΑ 
ΑΡΑΚΑ 100ΓΡΜ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΦΡΡΕΚΣΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ

ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΕΤΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΦΕΤΕΣ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ.
ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Σ'ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ.
ΕΠΕΙΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝΝ ΑΡΑΚΑ, ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΟΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΕΝΕΣ. ΡΙΧΝΤΕΤΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ.
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΤΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΛΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ.ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΦΗ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΕΤΕ ΑΛΑΤΙ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΣΕΡΙ ΣΟΧΟΥ.
Σ'ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 45 ΛΕΠΤΑ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου